top of page

AFTERCARE

11

11 AFTERCARE

TORR ELLER VÅT LÄKNING?

 

De flesta organisationer inom PMU säljer sina egna produkter med hård marknadsföring. Detta tillsammans med för lite information och kunskap gör att det är lätt att tro att man är beroende av dessa preparat för ett bra resultat. Det är precis så skönhetsbranschen oftast fungerar, men vi eftersträvar kvalitet och kunskap för att skapa en säkrare bransch. Alla utövare behöver veta bakgrunden till varför man använder alla preparat, vad de innehåller och framför allt vara ärliga mot kunderna. En bra after care behöver inte vara dyr! 

För att förstå oss på aftercare måste vi inleda med att reda ut begreppen torr och våt läkning. Först har vi “torr läkning” som helt enkelt är att man inte gör någonting alls åt sitt sår. Såret torkar därför och läker enligt de fyra stadierna där smuts, var och gammalt blod skapar en tydlig skorpa som sedan faller av när ny hud har bildats under den. Det här kan dels lämna tydlig ärrbildning samt att hela processen tar lång tid. “Våt läkning” är när man istället rengör den skadade huden dagligen, för att hindra bakterier att angripa såret, samt också applicerar en läkande salva. Man skulle alltså kunna säga att det blir torr läkning för dem som inte tar hand om ögonbrynen och våt läkning för dem som är noga med sin after care. 

 

Våt läkning är utan tvekan den bästa hanteringen av allt typ av sårvård. Det är bevisat att våt läkning som inte torkar lämnar mindre ärrbildning samt läker betydligt snabbare. Efter tatuering av 3d ögonbryn är det därför ur hållbarhetssynpunkt viktigt att man applicera en någon form av fuktande och mjukgörande eftervårds produkt. Produkten i sig är inte så viktig som många vill få en att tro, men vissa produkter är inte lämpliga för Aftercare och bör därför undvikas. Det är till exempel produkter med petroleum som fyller igen porerna, rinnande oljor som kan rinna in i ögonen, samt för starka doftprodukter som ytterligare kan irritera huden. Sist är det viktigt att nämna att produkten inte får byggas upp på huden vilket förhindrar att huden andas eftersom man då motverkar läkningsprocessen och resultatet blir sämre.

 

AFTERCARE

Många kopierar bara skötselråd och Aftercare från andra på nätet, men att faktiskt förstå vad dessa betyder och vad som gäller för vilken teknik är mycket mer professionellt. Hair Stroke by Machine har en smidigare läkning och därför inte samma typ av skötselråd som exempelvis microblading. En bra Aftercare är inte en produkt utan snarare användandet av rätt produkt vid rätt tillfälle. Det här behöver vara kopplat till läkningens olika stadier och syfta till att hjälpa och förbättra läkningen. Eftersom varje fas är olika behöver man följa och justera metoden efter kroppens signaler. 
 

© Copyright
bottom of page