top of page

06 INTERVJU MED MIMMI..

06 

INTERVJU MED MIMMI
PANG ISAKSSON

IMG_3023.jpeg

Hyperrealistiska 3D Ögonbryn är den senaste trenden inom PMU men vad är det egentligen? Läs vår intervju med Mimmi Pang Isaksson här under där hon berättar om sin teknik.

Hur började permanent make up?


"Under 70-80 talet började permanent make up synas som en trend, men på den tiden var kosmetiska tatueringar helt enkelt vanliga djupa tatueringar. Dessa var kraftiga, fylliga och efterliknade täckande make up. Under 90 talet blev kosmetisk tatuering en trend som spreds världen över och nya tekniker uppstod. Då kom microblading som kunde skapa viss strådesign och därigenom förändrade branschen. Tekniken kallades först för japanska ögonbryn eftersom den påminner om manuell tatueringsteknik från japan, där man använder ett slags knivliknande verktyg. Fram till 2010 talet utvecklades microblading och med tiden också designen av ögonbrynen. Här myntades även namnet 3D Ögonbryn som beskrev den mer naturliga känslan som uppstod. Det började dock också komma berättelser om dess nackdelar. Skönhetsbranschen är förhållandevis oreglerad och vid sidan av generella regler för hygien så är det inte alls någon kontroll på behandlingar eller studios."
 

Var det då man bytte från Microblading till Maskinteknik?
 

"Ja precis, till slut reagerade en massa hudterapeuter och hudläkare i Asien på Microblading. Kanske var det inte så bra att skära i huden? Många kunder visade upp ärrbildning som uppstått efter flera års behandlingar och återbesök. Det här visade sig vara permanenta skador som inte skulle läka. Branschen behövde förändras, bli säkrare och följa med i tiden. Det var nu det började komma tekniker med maskin igen, den här gången speciella maskiner just för semitatuering. Dessa är säkrare och bättre för kunderna eftersom kniven byts ut mot en tunnare nål. Det är den tunna nålen som gett behandlingen namnet Nano / Nano Brows. De stora mästarna hade nu bytt teknik och jobbade alla med maskiner. I Sverige har microblading fortfarande varit den huvudsakliga metoden man läst om i media och bloggar men de senaste åren har dock många artister även här bytt till maskinteknik. År 2020 blev det en peak i Asien och Kina då pandemin tvingade mästarna att ta fram onlinekurser. Tillgängligheten ökade, konkurrensen hårdnade och utvecklingen exploderade. Små skolor blev stora akademier med hundratusentals elever, mästarna fick miljoner följare på Tiktok och tekniken tog flera steg framåt. Resten av världen försökte hänga med men det blev svårt."

Berätta mer om din teknik HAIR STROKE BY MACHINE?


"Maskiner hade som sagt funnits länge på marknaden, men den generella bilden var att man inte kunde uppnå lika tunna och skarpa linjer som med kniv. Det hade varit en av nackdelarna som höll tillbaka tekniken, men plötsligt ändrades allt då det visade sig att man kunde det. Hemligheten var helt enkelt träning och skicklig handteknik. Fler och fler uppnådde den nya nivån och branschen tog ett stort kliv framåt. Med maskin kunde man dessutom göra olikformade strån, böja dem samt korsa dem för ett hyperrealistiskt resultat. Det här sammanföll med att naturliga och buskiga bryn blev en trend igen, och så kopplades teknik och design samman. Den här kombinationen är det vi kallar HAIR STROKE BY MACHINE. Det är en ny förfinat teknik som skadar huden mindre, har bättre läkning samt öppnar för hyperrealistisk design. I Asien gick ögonbrynen från att kosta ett par tusen kronor till rekordsummor som hundra tusen om de var gjorda av någon av mästarna i Shanghai. På utbildningen visar vi olika tekniker från Asien, Europa och USA."


 

Vad är HYPERREALISTISKA 3D ÖGONBRYN?


"Enklast förklarat består PMU egentligen av två delar. En är vilken teknik du använder för att pigmentera, och en är vilken stil av design du har. Speciellt för vår utbildning är att vi kombinerar en ny maskinteknik med nya idéer om design. Hyperrealistiska ögonbryn är alltså en ny form av PMU som kräver att du kan skissa samt följa kundens personlighet och anatomi. Här behöver du vara en "Artist" i ordets verkliga betydelse. Varje behandling är unik och varje ögonbryn ser olika ut. På så sätt blir hela upplevelsen  annorlunda där det blir ett mer personligt möte med individanpassning. Det här är något som kunderna uppskattar. När du förstår dig på hur man skapar 3D effekt och tonar med strån är det enkelt att göra Shading, Lip Blush och naturlig Eyeliner. Dessa görs också med den nya tekniken och skiljer sig från andra på marknaden."

Mimmi Pang Isaksson 2022

 


"Är du intresserad av att jobba med det här så är vår utbildning den enda i Skandinavien som undervisar hyperrealistiska ögonbryn"

 
bottom of page