top of page

Ögonbrynspecialisternas tips för en hållbar karriär

TIPS 1 - Välj rätt utbildning


Det gäller att starta sin karriär på bästa möjliga sätt. Såklart innefattar det här en massa snesteg och att lära sig av sina misstag. Dock kan rätt utbildning och lärare hjälpa dig på vägen. Förutom kunskap, rätt typ av licens, möjlighet till försäkring och annat viktigt kan läraren också hjälpa dig att sätta upp sunda målsättningar gällande karriär och hur du ska bemöta ditt yrke. Den här grunden kommer att vara det som präglar din karriär och till slut kan skapa hållbarhet över en lång tid. Felaktig bild av yrket, felaktiga målsättningar och för lite kunskap kommer att påverka din mest viktiga fas, nämligen den grunden du ska bygga på i framtiden. TIPS 2 - Fokusera på en sak och bli expert

Många som öppnar en ny studio känner en stress att de behöver kunna många olika behandlingar för att nå kunder. Det här kan få olika konsekvenser vilket kan påverka din hållbarhet i branschen. Att bli duktig på flera olika saker tar längre tid och det är egentligen nog mycket jobb att till exempel "bara" bli expert på 3D Ögonbryn. Det finns en stor risk att du inte uppnår den kvalitet som behövs utan blir istället "lite bra på mycket" vilket gör dig mindre konkurrenskraftig.   • Gör en större investering i kunskap från start När du startar din karriär behöver du först göra en ordentlig satsning på din teknik och design. Många blir missledda av marknadens korta intensivkurser och tror att PMU är enkelt. Som mycket annat kommer det att ta flera år innan du har teknik och kunskap på en lämplig nivå. Om du startar din karriär på rätt sätt har du större förutsättningar för hållbarhet. 

  • Undvik pedagogiska problem Generellt är det inte att rekommendera, ur ett pedagogiskt perspektiv, att man tränar på olika saker vid början av sin inlärning. Det här kan skapa förvirring i de principer som ska bygga upp muskelminne och känsla. Att växla mellan eyeliner, läppar och ögonbryn till exempel blir knepigt då det är helt olika typ och tjocklek av hud. På det här sättet kommer det att ta mycket längre tid att bygga upp känslan för var pigmentet ska placeras. Teoretiskt är det också olika behandlingar då det skiljer mellan medicinska förklaringar, faror och kontraindikationer. 

TIPS 3 - Undvik att sänka dina priser

Man ser tydligt hur hela branschen inom skönhet och hälsa konkurrerar med varandra genom sänkta priser och erbjudanden. Det här är inte grunden till en hållbar karriär och att erbjuda billiga tjänster med medioker kvalitét blir definitivt ett problem för dig som vill bygga långsiktigt.Se till att du erbjuder


  • BRA SERVICE

  • KUNSKAP

  • ANSVAR

  • SKICKLIGHET


och ta sedan betalt för ditt jobb. På det här sättet kommer du att nå en kundkrets som värderar dina ögonbryn och är redo att betala för kvalitet. Färre kunder kan på så sätt ändå ge mer pengar och du bygger nu upp ditt rykte som en "TRUE PROFESSIONAL" som vi nämnde tidigare.  
 

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page