top of page

Hudtyper att tänka på inom tatuering
Normal hud


Hud som inte har torra eller feta områden kallas för normal hud. Den är spänstig, mjuk och balanserad. Det är dock svårt att säga att det finns en normal hud då det skiljer från person till person och beror på ursprung och genetik. Blekare rosa hud har helt olika kvaliteter än asiatisk, sydamerikansk eller afrikansk hud.    


Tunn, känslig och mogen hud


En tunnare typ av hud är känslig för påverkan, den blöder samt får lätt svullnad och rodnad. Det här gör att behandlingen försvåras och att det finns risk att blod och var kommer i vägen för pigmenteringen.  


Fet hud


Fet hud skapar mycket var och blödning under arbetet, samt att talgkörtlarna överproducerar ämnet sebum som stöter bort pigmentet. De flesta salongerna tar inte emot kunder med fet hud då de inte lyckas uppnå någon hållbarhet. Med Hair Stroke teknik kan vi behandla fetare hudtyper, men även här finns det vissa klienter som det helt enkelt inte går på. Knepet är då att jobba med punkt-teknik. Man kan prova med puder/shading som därför fungerar bättre, eftersom strån med punkter tar väldigt lång tid att göra. 


Porer


Generellt är det väldigt svårarbetat när huden har mycket porer. Dessa kombineras oftast med en fet hudtyp, men kan också komma från att man haft fetare hud när man var yngre. Hud med stora porer gör att pigmenteringen inte blir lika skarp. Pigmentet samlas i porerna vilket i sin tur påverkar strånas utseende. Hair Stoke teknik kräver att varje strå är tydligt och klart för hållbarhet och läkning så det här blir ett problem. 


Torr hud


Torr hud är den lättaste typen av hud att få ett fast resultat på, men man måste vara försiktig. Det är lätt att man går för djupt och att det blir permanent tatuering istället. Eftersom huden med tiden tappar sin fuktande förmåga får många skandinaviska kvinnor torr hud med åldern.


Andra faktorer som påverkar huden och dess kvalitet: 


Skadade hudceller


Huden kan, som vi nämnde bland kontraindikationer, ha påverkats av tidigare behandlingar. Direkt kopplat till vår verksamhet är att efter laser blir huden väldigt tunn och hudcellerna är under uppbyggnad. Det är därför man måste vara försiktig och låta huden vila. Efter tidigare behandlingar med microblading kan det ha uppstått ärrbildning som förändrat hudcellerna mer permanent som. Det här kan göra att huden blir svår att arbeta på och resultatet oförutsägbart. 0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page