top of page

Tips för realistisk design

Tre tips för att förbättra dina designs. Här är det framför allt ögonbryn och ögonbrynens form som man behöver förstå sig på. Alla människor har olika former så det gäller att inte bara fastna i de stiliserade grunderna man oftast ser. Du behöver tänka på att alla har olika anatomi, ursprung, skelett och så vidare vilket påverkar utformningen. TIPS 1 - Rita en massa ögonbrynBÄSTA LÄRAREN ÄR NATUREN

Man kan börja med att rita de olika formerna man ser från andra artister vilket är en enkel genväg till att komma igång. Ännu bättre är att följa naturliga ögonbryn från bilder på till exempel kändisar eller modeller. På så sätt kommer du att lära dig hur ögonbryn växer på olika sätt och förstå grunden till design. 


På det här sättet kommer du att förstå ögonbryn djupare vilket underlättar för design och improvisation i ditt arbete. Det här gör att du sparar tid som går åt till att lära dig olika mönster eftersom du är duktig nog att kombinera och skapa dina egna. 


OLIKA TRENDER

Lär dig olika trender och hur ögonbryn har sett ut genom historien inom både make up och sedan permanent make up. Imitera olika former och strådesign som du ser och försök förstå vad som skiljer och hur du ritar dessa olika stilar.  Vad är trenden just nu?

TIPS 2 - Lär dig från mästarna


Teckning och konstnärlig förmåga är en del inom PMU, den andra viktiga delen är skicklighet med maskinen. När det gäller övning av tatueringsmomentet inom Permanent Make Up finns det ett till knep som kan hjälpa dig - "lär dig från mästarna".Vad betyder det här? Jo, inom konst brukade studierna börja med att man gick till museum och kopierade de gamla mästarna. När man väl börjat förstå sig på vad som gjort att de blev berömda och lärt sig deras tekniker kunde man övergå till att hitta sin egen stil.  Den här metoden för inlärning går också att applicera på PMU .Hitta en erfaren artist vars arbete du beundrar, Instagram och Youtube är en bra plats för detta. Kolla runt på lärare från Europa, Ryssland, USA, England och Asien. Försök att efterlikna deras designmönster men utan att bara kalkera av dem. Om du imiterar deras design på din latex eller när du skissar kan du lära dig:
  1. Hur bra PMU faktiskt ser ut Du måste först förstå ögonbryn och sedan stilar och idéer inom PMU. Desto fler artister du ser och kan jämföra, ju mer du lär dig om Permanent Make Up.  

  2. Vilken design av ögonbryn som passar på olika människor Titta på olika utövares verk och bedöm själv utefter ursprung och stil vad som passar olika människor. Du behöver bygga upp en egen smak för vad du ska skapa till dina kunder.  

  3. Vad som "fungerar" i en tatuering Vissa saker ser bra ut på skiss men går inte att tatuera, genom att bedöma olika utövares arbete, speciellt "healed" får du en bild av vad som blir kvar efter läkning. När du fortsätter att öva från berömda artister kommer du att lära dig de här tre sakerna och tillslut börja använda dem naturligt i dina egna mönster. Att plocka upp dessa instinkter genom att studera deras arbete kommer att spara dig massor av tid.TIPS 3 - Öva på latex hudDet är inte en bra idé att öva tatuering på människor. Det är dock precis vad övningshud är till för. Att lära sig på latex minskar antalet dåliga ögonbryn som du gör i början av din karriär. När du kan göra en jämn design där båda sidorna är symmetriska och alla strån lika tunna är du redo för riktig hud.

Latex och övningshud ger också fler fördelar:

  • Inga konsekvenser om du misslyckas. Om du gör ett misstag spelar det ingen roll.

  • Ingen risk att smitta en person eller dig själv med blodsmittor.

  • Inga dåliga recensioner på Google från missnöjda kunder.

  • Ingen press eller prestationsångest.

  • Du kan prova olika tekniker och se vad som fungerar för dig.

  • och framför allt DU KAN TRÄNA OFTARE.Den sista punkten är en av de viktigaste delarna av att lära sig PMU. Det vanligaste sättet när man börjar sin karriär är att ge bort en massa gratisbehandlingar För att få övning. MEN, eftersom dessa kunder inte betalar är det vanligt att de ställer in eller bokar om samt att de inte värderar sina ögonbryn på samma sätt. Därför är det bättre att undvika det här så mycket man kan och låta övningen ske på latex. 
0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page