top of page

Moderna ögonbrynstaturingar
bör inte skada huden

Ögonbrynsspecialisterna undervisar säker tatuering som inte lämnar skada på huden. Modern PMU sker med maskin vilket tillsammans med rätt metod är skonsammare samt ger bättre resultat. Semi-tatuering med maskin kan kallas i skönhets branschen för olika namn som, ex Machine Strokes, Nano Brows eller som vi kallar det Hair Stroke by Machine. 

Inom tatuering finns det två olika typer av maskiner. En variant heter "coil machines" vilka är de traditionella (stora) maskinerna där elektromagnetism driver nålen, och en typ heter "rotary machine" som är de nyare elektriska maskinerna. Det är den senare varianten som vidareutvecklats till de moderna pen-formade maskinerna som används för PMU.

Dessa är lättare och smidigare att använda för detaljerade motiv så som strån i ögonbryn, men även för små realistiska tatueringar. Dessa pennor kan alltså göra både PMU och tatueringar, det beror på vilken teknik du använder.
 

Nu förtiden är PMU-maskinerna smidiga och designade för delikat arbete med hårstrån.

Hair Stroke by Machine -
den senaste tekniken inom ögonbrynstatuering

Hair Stroke by Machine är en ganska ny metod som kommer ifrån Asien där 3D Ögonbryn har varit en stor trend under många år. Metoden bygger på maskinteknik som skapar rena precisa strån, och som efter läkning håller sin kvalitet. Läs mer om varför vi valt den metoden i vår intervju med Mimmi Pang Isaksson

En vanlig tatuering lägger pigmentet på ett djup av 1.5-2.0 mm och blir därav permanent, medan en semi-tatuering försvinner med tiden. Detta beror dels på pigmentet men också på att du bara håller dig i översta delen av dermis något som kräver precision och träning. 
 

Har du frågor får du gärna kontakta oss

bottom of page