top of page

Information till dig som vill söka våra kurser

"HUR ANSÖKER JAG?"

Du ansöker alla våra utbildningar här på hemsidan. Vill du får du gärna kontakta oss först så ringer vi upp och berättar vi mer om vårat speciella koncept och vad som ingår. Har du vägarna förbi får du också komma till vår studio i Solna och träffa oss. När du sedan anmäler dig till kursen betalas en deposition direkt på hemsidan så att din plats blir reserverad, och resten av priset betalar du sedan när du är på plats för utbildningen.

"HUR SER UPPLÄGGET UT OCH HUR LÅNG ÄR UTBILDNINGEN?"


3-6 månader beroende på erfarenhet och kunskapsnivå.


​​Steg 1  (30 dagar förberedelser)
Anpassade övningar för att effektivisera inlärningen.

Steg 2  (7 dagar i studion)
Intensiv vecka med teori och praktisk träning, avslutas med teoretiskt prov och säkerhets certifiering.

Steg 3  (60 dagar egen träning)
Utveckla färdigheter hemma och träna upp teknik, professionalism och självförtroende, avslutas med praktiskt prov och teknisk certifiering.


​​"INGÅR DET NÅGOT STARTPAKET?"


Vi har försökt tänka praktiskt och erbjuda praktiskt användbara tillbehör som används under och kring behandlingarna. Vi är inte knutna till något företag utan erbjuder produkter baserat på kvalitét och ser till att våra elever inte betalar något överpris. Varje elev garanteras tillgång till en genomtänkt och omfattande utrustning, inklusive maskiner, mattor, nålar och övriga nödvändigheter, vilket möjliggör en smidig start inom ögonbryns-tatuering.​

​​

"KAN JAG FÅ FÖRSÄKRING EFTER UTBILDNINGEN?"

Utbildningen är godkänd av SVENSKA HÄLSO OCH SKÖNHETS-TERAPEUTERNAS FÖRBUND och uppfyller därför de krav som ställs. Du kan därför efter avslutat utbildning bli medlem och därigenom få stöd, rådgivning samt försäkring för din verksamhet. 
 

"FÅR JAG NÅGOT CERTIFIKAT?"

Efter avslutad utbildning tilldelas du CLEAN PMU CERTIFICATE, Detta certifikat intygar att du besitter kunskapen som krävs för att skydda både dig själv och dina kunder, och verifierar att din verksamhet upprätthåller den nödvändiga professionalismen för att ta emot klienter med specifika behov såsom alopecia och cancer.  Din verksamhet kommer att synas på vår officiella hemsida samt i registret över ansvarsfulla professionella aktörer i Sverige. "VAD KOSTAR DET?"

Våra längre utbildningar kostar samma pris men har olika innehåll. Det är inga övriga eller dolda kostnader, utan allt ingår i priset:
33 600 SEK + moms (42 000 SEK inkl moms)

Till våra tidigare elever erbjuder vi även kortare utbildningar, repetitionskurser och träningstillfällen. Pris för dessa presenteras tydligt på vår bokningssida.  
 

"KAN MAN DELBETALA?"

Vi erbjuder delbetalning via KLARNA men också möjligheten att dela upp kostnaden på 3 månader räntefritt via fakturering. 

Varför ska du välja oss?

 • Opartisk utbildning utan kopplingar till företag i branschen
   

 • Omfattande teori och kunskap baserad på senaste forskningen
   

 • Konstnärlig utveckling
   

 • Utbildade och erfarna pedagoger
   

 • Rätt metod, teknik och förståelse för tatueringens principer

 

VIKTIGT ATT SVERIGE FÅR EN SERIÖS UTBILDNING

 

Det är oerhört viktigt att Sverige får en seriös och omfattande utbildning inom PMU och tatuering för att säkerställa säkerhet, kvalitet och professionalism inom branschen. Bristande kunskap hos utövarna och en tradition av för korta intensivutbildningar ökar risken för hälsoproblem, felaktiga resultat och risker för kunderna. Här är några exempel på vad som kan gå fel när utövare saknar tillräcklig utbildning:

 

Infektioner och allergiska reaktioner
Otillräcklig kunskap inom hygienrutiner och steriliseringsmetoder kan leda till ökad risk för infektioner och allergiska reaktioner hos kunderna.

Felaktig placering och design
Utövare utan tillräcklig utbildning kan göra misstag i placeringen och designen av PMU eller tatueringar, vilket kan leda till ojämna resultat eller oönskade estetiska effekter.

 

Skador på huden
Brister i kunskap om olika hudtyper och tekniker kan resultera i onödiga skador på kundens hud under behandlingen.

Medicinska problem

Utövare med begränsad medicinsk kunskap kan använda fel metod och tekniker som gör skada på huden, missförstå kontraindikationer, använda bedövningsmedel som kan ge oönskade effekter.
 

Risk för blodsmittor
I branschen finns en ökad risk för överföring av blodsmittor om hygienrutinerna och säkerhetsåtgärderna inte följs noggrant, vilket kan äventyra både utövarens och kundens hälsa.


Bristande säkerhet
Det är viktigt som artist att förstå sin yrkesroll, de lagar och regler som styr verksamheten samt också vikten av försäkring, kontrakt och fullmakter så att man håller sig och sina kunder säkra.  

Välj en utbildning för framtiden

Vi ser till din hälsa och säkerhet, samt önskar att våra elever får hållbarhet i sina karriärer. Att genomföra endast tvådagars kurser inom Permanent Makeup (PMU) kan skapa problem och osäkerhet både för utövare och kunder av flera anledningar.

Säkerheten och hanteringen av blodsmittor är av yttersta vikt inom tatuering och permanent makeup, då det finns potentiella risker för överföring av infektionssjukdomar såsom HIV, hepatit B och hepatit C. En bristfällig förståelse för säkerhetsrutiner och hygienprotokoll kan resultera i allvarliga konsekvenser för både PMU-utövare och deras kunder. Därför prioriterar vi att integrera teoretisk och praktisk kunskap om blodsmittor för att ge våra elever den kompetens som krävs för att bedriva sin verksamhet på ett professionellt och säkert sätt.

Det är viktigt att uppmärksamma att förutom risken för överföring av blodsmittor, finns det även andra hälsorisker som måste hanteras noggrant. Skärande tekniker inom permanent makeup kan medföra risker för ärrbildning och andra komplikationer. Modern ögonbrynstatuering fokuserar i hög grad på användningen av säkrare tekniker med PMU-maskiner, vilket minskar risken för skador på huden och ger mer kontrollerade och förutsägbara resultat.

Varför

Aktuella kurser

Ansökan
bottom of page